Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα υποβληθούν οι πέντε από τους μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού, που επέστρεψαν με συμπτώματα κοροναϊού από την Αγγλία.

Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αφού πέντε από τους μαθητές παρουσιάζουν βήχα και πυρετό.

Αμέσως στο αεροδρόμιο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση αν θα μεταφέρονταν σε νοσοκομείο ή στα σπίτια τους. Τελικά, αποφασίστηκε τα παιδιά να μεταβούν στα σπίτια τους με ευθύνη των γονιών τους και να σπεύσουν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς (Αττικόν ή Σωτηρία), προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, ή αν πρόκειται για γρίπη ή μία απλή ίωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόκειται για μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού, στο οποίο φοιτεί και η κόρη της 40χρονης της τραπεζικής υπαλλήλου που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και οι οποίοι βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, όταν η μητέρα της μαθήτριας, που νοσηλεύεται στο Αττικόν, βρέθηκε θετική στον ιό.

Τέλος, σημειώνεται πως η κόρη της 40χρονης και ένας ακόμη μαθητής, που παρουσίασαν συμπτώματα, παρέμειναν στο Λονδίνο για εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι φορείς του κοροναϊού.

Από τα δύο παιδιά έχουν ληφθεί δείγματα, ωστόσο επειδή τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν το αργότερο σε έξι ημέρες θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση.