Για μία ακόμα φορά ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη όταν κατά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, άκουσε τον 21χρόνο κατηγορούμενο, αλβανικής καταγωγής, να επαναλαμβάνει πως είχε βρεθεί σεξουαλικά με τη νεαρή φοιτήτρια, με τη συναίνεσή της. Ακούγοντας αυτά τα λόγια από το στόμα του κατηγορούμενου, ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας φωνάζοντας του είπε: «Τότε γιατί της είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, κάθαρμα, αλήτη…».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη να αποχωρήσει από την αίθουσα και τότε ο 21χρονος κατηγορούμενος ακούστηκε να λέει: «Θέλω να μπω δέκα μέτρα κάτω από το χώμα όταν ακούω αυτόν τον άνθρωπο πίσω μου, δεν δέχομαι τη συνέργεια στην ανθρωποκτονία…».

Νωρίτερα, στο δικαστήριο, είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της η επιστήθια φίλη της φοιτήτριας, η οποία δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της δίκης, ο έτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 23χρονος Ροδίτης απουσίαζε από το ακροατήριο και όταν επανήλθε υποστήριξε: «Δεν τη σκότωσα, δεν τη βίασα, δεν την πέταξα» επανέλαβε ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πήγε να σώσει το θύμα.