Μετά και την ανακοίνωση των δύο νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα, η ανησυχία μεγαλώνει και τα μέτρα που λαμβάνονται αυστηροποιούνται ολοένα και περισσότερο.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος ελληνικής εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, δεδομένου του γεγονότος ότι πρόκειται για μια νέα και πρωτόγνωρη κατάσταση, «δεν μπορείς να έχεις προβλέψεις ούτε να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Με τα δύο νέα κρούσματα τα γεγονότα άλλαξαν και υπάρχει προσδοκία για αποτελεσματικότητα των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν.

Επειδή είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ελεγχθούν τα ακριβή βήματα του κάθε ασθενή, αυτοί που έχουν έκθεση ειδοποιούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να παραμένουν σπίτι. «Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης», υποστήριξε ο κ. Γαργαλιάνος και βγαίνουν από την καραντίνα που τους έχει επιβληθεί.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο ιός επεκταθεί σε περισσότερους νομούς της χώρας, τότε θα ληφθούν περαιτέρω και αυστηρότερα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας του ιού.