Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 53χρονος άνδρας από τη Σιάτιστα, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Ο 53χρονος, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Καστοριάς, εμφάνισε συμπτώματα και εξετάστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής του, με τον ΕΟΔΥ να απαντά ότι δεν είναι ύποπτο κρούσμα.

Στη συνέχεια, ο 53χρονος επέμεινε και έσπευσε με ταξί στο νοσοκομείο Κοζάνης. Εκεί διαπιστώθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό και αναζητήθηκε κάποια κλίνη σε νοσοκομείο.

Ο 53χρονος διεκομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ, ενώ 32 εργαζόμενοι τόσο από το νοσοκομείο Καστοριάς, όσο και από αυτό της Κοζάνης τέθηκαν σε καραντίνα.


Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 67χρονου

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 67χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό και νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, η κατάσταση του ασθενούς έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Συγκεκριμένα ο ασθενής παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα οι επόμενες ώρες να είναι καθοριστικές για την κατάσταση της υγείας του.

Κανένα μέτρο για τα πλοία που επιστρέφουν από Ιταλία

Για οικονομική καταστροφή μιλούν οι επιχειρηματίες της Πάτρας, ενώ άδεια φεύγουν τα πλοία για την Ιταλία.

Όταν τα πλοία επιστρέφουν από εκεί, δεν ακολουθείται κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

Παίρνουν απλώς τα στοιχεία τους, ώστε να ξέρουν που μπορούν να τους βρουν σε περίπτωσει που παρουσιάσουν συμπτώματα.