«Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε μια καινούργια και πρωτόγνωρη πραγματικότητα για όλους μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με έναν καινούργιο τρόπο, τον τρόπο της απολύμανσης, της προσοχής, της πρόληψης για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση την οποία δεν περίμενε κανείς μας ότι θα τη ζήσουμε».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα που παίρνονται για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

Ο κ. Βουράκης υπογράμμισε ότι ο «Οργανισμός έχει ακολουθήσει όλες τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας». Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι «έχουν γίνει απολυμάνσεις από το Σάββατο σε όλους τους χώρους», ωστόσο δήλωσε ότι «παρ’ όλα αυτά εχθές σε συνεννόηση με το δήμαρχο Πειραιά αποφασίσαμε ότι τα τμήματα που αφορούν τους ανήλικους μέχρι Γ Λυκείου ότι θα πρέπει να πάψουν τη λειτουργία τους για 14 ημέρες όπως έκαναν και τα σχολεία».

Δηλαδή όπως ο ίδιος εξήγησε αναστέλλουν τη λειτουργία τους όλα τα προγράμματα που τρέχουν στα κολυμβητήρια, τα δημοτικά γυμναστήρια και όλα τα προγράμματα που αφορούν τα παιδιά συγχρονισμένη, ενόργανη, τα τμήματα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις του Δήμου.

«Όλα αυτά θα πάψουν τη λειτουργία τους για 14 μέρες θεωρώντας ότι είναι ο πιο σωστός τρόπος και ο πιο φρόνιμος, πάντα με τη γραμμή που δίνει το υπουργείο Υγείας, ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά», υπογράμμισε ο κ. Βουράκης.

Εν κατακλείδι ο πρόεδρος ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, τόνισε πως «είναι κάτι που πρέπει ο καθένας μόνος του να προσέξει τους οικείους του, τον εαυτό του και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνουν».