Κρούσμα μηνιγγίτιδος εμφανίστηκε χθες σε αλεξιπτωτιστή της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (2 ΜΑΛ) ο οποίος είναι σήμερα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών σε καλή κατάσταση και κάτω από συνεχή ιατρική παρακολούθηση.
Το ΓΕΣ ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι χθες Τετάρτη 26 Μαρτίου «ο Στρατιώτης (ΠΖ) Β.Β., ο οποίος υπηρετεί στην 2η ΜΑΛ στον Ασπρόπυργο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 ΓΣΝΑ, ύστερα από εμφάνιση πυρετού, εξανθημάτων στα άκρα και αυχενική δυσκαμψία. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Η κατάσταση του μέχρι τώρα, είναι καλή και συνεχώς βελτιούμενη. Επιπλέον, εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα στη Μονάδα».
Επιπροσθέτως δόθηκε η πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος αλεξιπτωτιστής ανήκει στην 2013 Δ΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο στις 8 Ιουλίου 2013 και μετά την κατάταξη του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων, ενώ στη 2η ΜΑΛ υπηρετεί από τις 7 Αυγούστου 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε να σημειωθεί κρούσμα μηνιγγίτιδος στο στράτευμα για περισσότερο από 18 μήνες.

Λ.Σ.Μ.