Στις απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με την καραντίνα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που έρχονται καθημερινά σε επαφή με κρούσματα κοροναϊού έδωσε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα εντός των κλινικών και των νοσοκομείων της χώρας που αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους, μπαίνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες - και όχι για 14 που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε πως αυτό συμβαίνει γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα υπήρχε επάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και, άρα, ο τομέας της υγείας θα έμενε υποστελεχωμένος σε μία κρίσιμη περίσταση.

Μάλιστα, αναφορικά με τον κίνδυνο να μη διαγνωστεί κάποιος από το πρώτο επταήμερο και άρα να μεταδώσει σε ασθενείς και παρευρισκόμενους το ιό, ο κ. Τσιόδρας έσπευσε να καθησυχάσει τους ερωτώμενους, τονίζοντας πως το χρονικό διάστημα είναι εύλογο και ο ιός εκδηλώνεται εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι, ακόμη και μετά την επιστροφή τους, οι γιατροί φορούν μάσκες.