Σε συναγερμό βρίσκεται το υπουργείο Υγείας και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζεται στα νοσοκομεία της χώρας και δίνει μάχη καθημερινά για να σώσει τις ζωές όλων όσων έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς έρχονται σε επαφή με φορείς του ιού, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 300 σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, νοσούν 48 γιατροί νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ ακόμη 300 βρίσκονται σε καραντίνα, ως ύποπτα κρούσματα.

Συναγερμός και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» - Εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό».
 
Πανικός επικράτησε σήμερα στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, καθώς διαπιστώθηκε ότι άτομα της διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και εννέα εργαζόμενοι 
Κατόπιν του εντοπισμού των κρουσμάτων, το κτίριο έκλεισε προσωρινά, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο απολύμανσης.

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και το νοσοκομείο Αγία Όλγα

Άλλοι τρεις εργαζόμενοι νοσοκομείου και συγκεκριμένα του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σύμφωνα με πληροφορίες.

Λόγω των τριών κρουσμάτων σε καραντίνα πρόκειται να τεθούν πάνω δέκα εργαζόμενοι του ίδιου νοσοκομείου.

Σε συναγερμό και το νοσοκομείο της Καστοριάς

Ωστόσο τα περισσότερα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς, καθώς εκεί 60 εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Πρόεδρος Εργαζομένων: Το Νοσοκομείο Καστοριάς πρέπει να κλείσει και να απολυμανθεί

«Το νοσοκομείο πρέπει να κλείσει, να απολυμανθεί, να γίνει έλεγχος των εργαζομένων, για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Χρήστος Κουσουρής, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καστοριάς.

«Είχαμε πάρει από την αρχή τα μέτρα που έπρεπε», επεσήμανε ο ίδιος, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην Καστοριά, καθώς «το νοσοκομείο θα πρέπει να ανταπεξέλθει στα πολλά κρούσματα».

Ο κ. Κουσουρής έκανε και έκκληση για μάσκες από άλλα νοσοκομεία. «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με ένα 30% του προσωπικού. Υπάρχει εξουθένωση. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και οι καθαρίστριες, όλοι δίνουν μάχη κάθε μέρα», κατέληξε ο κ. Κουσουρής.

Κρούσματα σε Άγιο Σάββα, Ιπποκράτειο, Ερυθρό Σταυρό, Ρίο

Σε καραντίνα μπήκαν και 15 εργαζόμενοι και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου έχουν εισαχθεί κρούσματα από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους.

Ακόμη τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.

Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πιθανότατα νοσούν και άλλοι

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο in.gr ανέφερε πως 300 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βρίσκονται σε καραντίνα εκ των οποίων 48 υγειονομικοί υπάλληλοι.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο δεν είναι μόνο 300 τα κρούσματα, καθώς υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση .

«Υπάρχουν και εργαζόμενοι που έχουν κάνει το τεστ και περιμένουν αποτελέσματα και άλλοι που επειδή έχουν ήπια συμπτώματα μένουν σπίτια τους», τόνισε ο κ. Γιαννάκος εκτιμώντας πως ο συνολικός αριθμός θα αυξηθεί σήμερα κιόλας.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα