Με ιδιαίτερη ευαισθησία ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός στέκεται στο πλευρό των ευπαθών ομάδων του δήμου και κάνει πράξη το «Μένουμε Σπίτι». Δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης με το δήμο Αχαρνών για:

  • * θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και
  • * τη διεκπεραίωση αιτημάτων (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για όλα τα πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ στα τηλέφωνα 2132123132 – 2132123137, από τις 09:00 έως τις 15:00 ή να στείλουν email στα: koinpol@acharnes.gr και kentrokoinotitas@acharnes.gr.
Μεινε_σπιτι-ερχομαστε_εμεις_-_δημος_Αχαρνων


Οικονομικές ελαφρύνσεις για τους επαγγελματίες του δήμου Αχαρνών

Αντιλαμβανόμενος πλήρως τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται και στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος ο Δήμαρχος Αχαρνών αναζητά λύσεις για την ουσιαστική διευκόλυνσή τους και θέτει ως προτεραιότητές του να απαλλαγούν:

  • από τα Δημοτικά Τέλη Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας όλες οι επιχειρήσεις των Αχαρνών για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστές μετά την απόφαση της Κυβέρνησης αλλά και
  • τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαζικής εστίασης -επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα- και από τα Δημοτικά Τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες και για όσα προβλέπεται να ανασταλεί η καταβολή του υπέρ του Δήμου τέλους του 0,5%.

Ελαφρυνσεις_στις_επιχειρησεις_-_Δημος_Αχαρνων
«Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της κρίσης δημόσιας υγείας που ζει η χώρα μας, ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά», επισημαίνει ο κ. Σπύρος Βρεττός, «προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις ιδιάζουσες συνθήκες. Έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων πρόληψης και παρακολουθούμε καθημερινά τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε σκόπιμο να δείξουμε τη συμπαράστασή μας έμπρακτα και στους επαγγελματίες που πλήττονται από τα κυβερνητικά μέτρα. Θα προτείνω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης για το διάστημα που τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά. Στηρίζοντας τους επαγγελματίες της πόλης μας, στηρίζουμε και τους εργαζόμενους, στηρίζουμε τις Αχαρνές».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός είχε ξεκινήσει νωρίς τις δράσεις στήριξης και ενημέρωσης των δημοτών για τον κοροναϊο.