Το αδιαχώρητο επικρατεί στα διόδια της Αττικής με τους Αθηναίους να φεύγουν για Σαββατοκύριακο παρά τα μέτρα της κυβέρνησης και την σχεδόν… παράκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να μην υπάρξει έξοδος.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση εδώ και μέρες φοβάται το ενδεχόμενο πως λόγω της ανευθυνότητας πολλών υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταφοράς του κοροναϊού σε μέρη της επαρχίας, όπου είτε δεν έχουν εκδηλωθεί κρούσματα, είτε δεν υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ιατρική περίθαλψη πιθανών κρουσμάτων.

Οι εικόνες στα διόδια της Αττικής είναι ντροπής με τους Αθηναίους ξεκάθαρα σε κλίμα… διακοπών.


Όμως το αυτοκίνητο δεν ήταν ο μόνος τρόπος που επέλεξαν οι Αθηναίοι για να φύγουν αφού τις τελευταίες ημέρες πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν από την πρωτεύουσα για τα νησιά!

Οι δήμαρχοι με εκκλήσεις τους τόνιζαν ότι δεν πρέπει όσοι έχουν εξοχικά να πάνε στα νησιά... Οι εκκλήσεις ωστόσο, δεν φαίνεται να εισακούστηκαν, με Ελληνες και ξένους τουρίστες να κατακλύζουν τα νησιά, βλέποντας το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεργασία στην οποία υποχρεώθηκαν ως ευκαιρία για απόδραση στη... φύση.

Ολα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα με απόφαση Πλακιωτάκη, που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι, να μπορούν να ταξιδεύουν προς τα νησιά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα