Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των φαρμακοποιών προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ, Γιάννης Δαγρές, ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν αυξάνεται από 50 σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα, είτε με ουρές στα φαρμακεία, είτε ελλείψεων, για να προσφέρουν φάρμακα.
Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Δαγρές, η απεργία των φαρμακοποιών συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου για τον προσδιορισμό της περαιτέρω πορείας του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση για λήψη έκτακτων μέτρων έρχεται μετά το χάος που επικρατεί από την Πέμπτη στην Αττική και τις ουρές απίστευτης ταλαιπωρίας που σχηματίζουν στους δρόμους οι πολίτες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Μάλιστα, το χειρότερο όλων είναι ότι μπορεί να περιμένουν ώρες στην ουρά και όταν φτάνουν στον φαρμακοποιό, μαθαίνουν πως το φάρμακο που αναζητούν, τελικά δεν υπάρχει! Κι αυτό γιατί στην απεργία των φαρμακοποιών συμμετέχουν επίσης οι φαρμακαποθήκες με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σκευασμάτων που παρατηρούνται να είναι τεράστιες.

Σφοδρή επίθεση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά στον Σκορδά
Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, με αφορμή τις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την λειτουργία των φαρμακείων. Ο κ. Κ. Κουβάρης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις έκανε λόγο για ρυθμίσεις που «εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».
Μιλώντας στο Mega, επιτέθηκε ευθέως κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θ. Σκορδά λέγοντας ότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση γιατί «εσείς και ο κ. Χατζηδάκης εξυπηρετείται συμφέροντα», ενώ προειδοποίησε για τη δημιουργία καρτέλ.
Τα φαρμακεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Κυριακή και μέχρι τότε οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα «φαρμακεία ασφαλείας», που όπως διευκρινίζει και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής, Κώστας Λουράντος, είναι ακόμα λιγότερα από τα «συνηθισμένα» εφημερεύοντα φαρμακεία.
Σε όποιο φαρμακείο εφημερεύει σημειώνονται ήδη από την Πέμπτη, πρώτη μέρα της κινητοποίησης, ατελείωτες ουρές, που το βράδυ της Παρασκευής έφταναν σε πολλές περιπτώσεις και... το γύρο του τετραγώνου του φαρμακείου, οδηγώντας σε απόγνωση τους χιλιάδες πολίτες που έψαχναν υπομονετικά το φάρμακο που έχουν ανάγκη.