Η Ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την παραλαβή πέντε τόνων χλωροκίνης από την Ινδία, προκειμένου να εξοπλιστεί επαρκώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού η εν λόγω ουσία αξιολογείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ελπιδοφόρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται πως για τη συγκεκριμένη παραγγελία είχε αναφερθεί προ ημερών ο Σωτήρης Τσιόδρας σημειώνοντας ότι «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Οι πέντε τόνοι της χλωροκίνης, που έφθασαν με ειδική πτήση από την Ινδία, έχουν ήδη παραδοθεί σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες για να προχωρήσουν στην παρασκευή των σχετικών φαρμάκων ώστε να το έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί που φροντίζουν τους ασθενείς στα ελληνικά νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι η χλωροκίνη δοκιμάζεται ευρέως και έχουν φανεί κάποια θετικά αποτελέσματα.

Πρόσφατα, ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, Ντιντιέ Ραούλτ, ανακάλυψε πως η ουσία υδρο-ξυχλω-ροκίνη που είχε αντιμετωπίσει πριν από 7 δεκαετίες την ελονοσία, βελτιώνει πολύ την εξέλιξη της ασθένειας στους ανθρώπους, ενώ η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά έγραψε στο twitter ότι «ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης θεραπεύτηκαν σε 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού.

Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία».

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα και στους ασθενείς χορηγήθηκε μικρή δόση χλωροκίνης 600 milligram ημερησίως επί μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Πλέον, οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα περισσοτέρων από 20 κινεζικών κλινικών δοκιμών σε 100 και πλέον ασθενείς, που έχουν δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό BioScience, δείχνουν οφέλη. 
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα