Στην κρισιμότητα του μήνα Απριλίου για την εξέλιξη των κρουσμάτων κορoναϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», «ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει μια γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Φαίνεται πως θα είναι ήπια η αύξηση», ενώ συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα ο κοροναϊός θα έχει κάνει τον κύκλο του στη χώρα μας.

Επίσης, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι οι γιατροί είναι πλέον βάσιμα αισιόδοξοι ότι απομακρύνεται το φαινόμενο της Ιταλίας και της Ισπανίας, όσον αφορά στα κρούσματα και τα θύματα από τον κοροναϊό στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εντατική προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως για να βρεθούν τα κατάλληλα φάρμακα για τον κοροναϊό, εκτιμώντας ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. «Σχεδόν όλοι οι ασθενείς μπαίνουν στις μελέτες για τα φάρμακα, κάτι που μας βοηθά» τόνισε.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της ομάδας επιστημόνων για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, αναφέρθηκε επίσης και στον περιορισμό των κρουσμάτων του ιού στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προσωπικής προστασίας για όλους.

Τέλος, υπογράμμισε ότι γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη να στηριχθούν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας από το κράτος, τονίζοντας τον αγώνα που κάνουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να κατανοηθεί η επιδημία και να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα