Την ανάγκη να μην χαθεί το στοίχημα της δύσκολης μάχης με τον κοροναϊό στη χώρα μας επεσήμανε για άλλη μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας, επιμένοντας στην αυστηρή τήρηση των μέτρων.

 Ειδικότερα ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επίσημα την καραντίνα 14 ημερών στην οποία τίθεται η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, στην οποία βρέθηκαν 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα.


Αναφέρθηκε επίσης στα 119 επιβεβαιωμένα κρούσματα του πλοίου Ελ. Βενιζέλου, ενώ με ειδική αναφορά στο νησί της Μυκόνου όπου εντοπίστηκε κρούσμα του κοροναϊού, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών και εργοταξίων στο νησί.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

«Είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στη Μύκονο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την προστασία των κατοίκων του νησιού.

Σε καραντίνα η δομή της Ριτσώνας

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα 23 κρούσματα της δομής φιλοξενίας στη Ριτσώνα, η οποία όπως ανέφερε με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, τίθεται σε καραντίνα 14 ημερών. Έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση, ενώ θα ενισχυθεί η δομή με επιπλέον προσωπικό προστασίας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλίας τα 23 άτομα που βρέθηκαν θετικά είναι καλά στην υγεία τους και κανείς τους δεν έχει νοσήσει. Παράλληλα υπογράμμισε πως η είσοδος και έξοδος από την δομή απαγορεύεται, ενώ θα ενισχυθεί και με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που θα επιτηρούν και θα εποπτεύουν την τήρηση των μέτρων.

119 κρούσματα στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ωστόσο ανακοίνωσε και την δραματική αύξηση των κρουσμάτων στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος, που αναμένεται να ελλιμενιστεί στον Πειραιά, σε συγκεκριμένο σημείο στο λιμάνι όπου του δόθηκε ειδική άδεια. Στο πλοίο τα κρούσματα έφτασαν στον αριθμό τους 119, από 20 που ήταν χθες.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς θα υπάρξει η κατάλληλη ιατρική υποστήριξη, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί ειδικός χώρος στην περίπτωση που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Κρίσιμη η κατάσταση στη Μύκονο

 Την έντονη ανησυχία του ωστόσο εξέφρασε ο κ. Χαρδαλιάς για την Μύκονο σημειώνοντας ότι η κατάσταση στο νησί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη μετά και το κρούσμα που εμφανίστηκε στο νησί. Ανακοίνωσε μάλιστα την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών και την διακοπή όλων των εργοταξίων στο νησί.

Ο κ. Χαρδαλιάς απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στη Μύκονο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την προστασία των κατοίκων του νησιού.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα