Αφήνοντας αιχμές για τους λόγους της προφυλάκισής του, αλλά εκφράζοντας την ικανοποίησή του που θα είναι και πάλι κοντά στην οικογένειά του, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου αποφυλακίστηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Giannos7

 «Ήμουν φυλακισμένος 17 μήνες και τώρα πληροφορήθηκα ότι οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν εις βάρος μου. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ο νοών νοείτω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Giannos3

Και  συμπλήρωσε: «προς το παρόν σμίγω με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο που δίνει και θα δώσει τον αγώνα για την αθωότητα μου».

Giannos6


Giannos5
Giannos22

 Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι σε πρώτη φάση νοιώθει ανακουφισμένος αλλά θα περιμένει να τελειώσει οριστικά η περιπέτειά του.

Τέλος, ο κ. Παπαντωνίου, αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία με την πανδημία του κοροναϊού, απευθύνοντας το δικό του ευχαριστώ στους γιατρούς που δίνουν την δική τους μάχη.

Giannos44

 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου κρατείτο για υπόθεση που αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αποφυλακίστηκε μετά από σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 Το δικαστικό συμβούλιο αποδέχτηκε την αίτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και έχει διατάξει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης  στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Παρά το βούλευμα, ο κ. Παπαντωνίου είχε δηλώσει αδυναμία πληρωμής του ποσού της εγγύησης και παρέμενε κρατούμενος.

Ο κ. Παπαντωνίου θα πρέπει να καταβάλει την εγγύηση μέχρι τις 15 Ιουλίου.