«Οι ομογενείς μας εδώ στη Νέα Υόρκη, αποδεικνύουν και με την φετινή παρέλαση εορτασμού της εθνικής επετείου για την επανάσταση του 1821, ότι ξέρουν να τιμούν όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους και έδωσαν την ζωή τους, αγωνιζόμενοι για την λευτεριά της πατρίδας. Κρατούν άσβεστη στην ψυχή, την καρδιά και το μυαλό τους, την αγάπη για την Ελλάδα και μας κάνουν όλους υπερήφανους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, μιλώντας στους ομογενείς μας της Νέας Υόρκης, όπου εκπροσώπησε την Ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 193η επέτειο της Επαναστάσεως του 1821, που κορυφώθηκαν χθες με τη μεγάλη παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.

Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, πολέμησαν δίπλα-δίπλα στους δυο Παγκόσμιους πολέμους, ενάντια στον κάθε μορφής ολοκληρωτισμό. Μας συνδέουν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Σας ευχαριστούμε, γιατί με την πετυχημένη παρουσία σας σε κάθε τομέα της οικονομικής, επιστημονικής, οικογενειακής, επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής, βοηθήσατε ώστε να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που είχε δημιουργηθεί στους ξένους για την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, σας διαβεβαιώνω ότι η κατάσταση βελτιώνεται, ξεπερνάμε την κρίση και σύντομα τα χαμόγελα θα ξαναγυρίσουν στους Έλληνες».

Ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ, αφού παρακολούθησε το πρωί της Κυριακής την δοξολογία στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος του Μανχάταν, παραβρέθηκε στην προσυγκέντρωση της επισήμου παρελάσεως μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Δημήτριο, τον πρώην Υπουργό Εθνικής Αμύνης και Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος ήταν επίσημος καλεσμένος των διοργανωτών, και δεκάδες Αμερικανούς επισήμους, ακολούθως παρακολούθησαν την παρέλαση των Ομογενειακών Συλλόγων και Οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ομογενών, κατοίκων της Νέας Υόρκης και τουριστών.

Τέλος, χθες το απόγευμα, ο Κυρ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε στην Αστόρια το «Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο», έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπου συζήτησε με τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη και τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της παρελάσεως Πέτρο Γαλάτουλα, τους οποίους συνεχάρη για την άψογη διοργάνωση, ενώ μίλησε και στους ομογενείς που συγκεντρώθηκαν για τον καθιερωμένο εορτασμό όλων των συμπατριωτών μας μετά την παρέλαση.

Λ.Σ.Μ.