Ακόμη και με ήπια συμπτώματα οι πάσχοντες από κάθε άλλη νόσο, καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό ή άλλη σοβαρή ασθένεια δεν θα πρέπει, κυρίως την περίοδο της πανδημίας να μένει μακριά από την θεραπεία του, ή από την πρόσβαση στον γιατρό του, ξεκαθάρισε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού της χώρας μας.

«Μην αμελείται την υγεία της όσοι αντιμετωπίζεται σοβαρά προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «ακόμη και με ήπια συμπτώματα θα πρέπει να πηγαίνει κάποιος στο νοσοκομείο» φέρνοντας παράδειγμα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. «Υπάρχει κίνδυνος να γίνουν πιο άσχημα τα πράγματα. Το ότι υπάρχει ο κοροναϊός δεν σημαίνει ότι δεν προσέχουμε την υγεία μας. Πάμε στο νοσοκομείο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας».

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε και σχετική έρευνα με ασθενείς που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο. Την περίοδο της πανδημίας μόνο το 20% των ασθενών είχε την κατάλληλη θεραπεία, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί με την υγεία τους για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω και θα πρέπει να νοσηλευτούν.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα