Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Κεντρικών Αγορών Αθηνών, Απόστολος Αποστολάκος για τις τιμές της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκο, υπάρχουν δύο επίπεδα τιμών, αυτό της λιανικής και αυτό της χονδρικής. Για να γίνει σύγκριση τιμών πρέπει να συγκριθούν οι φετινές με τις αντίστοιχες περσινές της εβδομάδας του Πάσχα.

Με αυτό ως δεδομένο, οι τιμές είναι καλύτερες και χαμηλότερες στο σύνολο των προϊόντων, ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια και διαθεσιμότητα.


Μειωμένη η κίνηση στην Βαρβάκειο Αγορά

Αισθητά μειωμένη είναι η κίνηση στην Βαρβάκειο Αγορά τη φετινή μεγάλη εβδομάδα.

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει τις επιλογές των καταναλωτών και ως εκ τούτου και το πασχαλινό τους τραπέζι.

Οι έμποροι στην κρεαταγορά παρατηρούν την πτώση στον τζίρο τους συγκριτικά με πέρυσι, ευελπιστώντας ότι μετά την Μεγάλη Τετάρτη ενδέχεται θα πάρει «μπρος» η αγορά.

Σε ότι αφορά τις τιμές, υπάρχει μια μείωση της τάξης του 1,5 ευρώ στα κατσίκια. Πέρυσι τα κατσίκια κόστιζαν 6,50 ευρώ το κιλό, ενώ οι τιμές των συκωταριών κυμαίνονται στα τέσσερα ευρώ το κιλό.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν και… οι παραγγελίες του κόσμου στην Βαρβάκειο για ντελίβερι αρνιών κατ΄οίκον.

Πάντως, οι έμποροι, ανέφεραν, ότι ελάχιστος κόσμος πλέον προχωρά στην αγορά ολόκληρου αρνιού, με τους περισσότερους να επιλέγουν τμήματα του ή παϊδάκια για το φούρνο.