Εντελώς διαφορετικό ήταν το φετινό πασχαλινό σκηνικό, με την πανδημία του κοροναϊού να αλλάζει τα πάντα ως προς τις συνήθειές μας. Το αναγκαίο «Μένουμε Σπίτι» κυριάρχησε στις ζωές μας, καθώς η μεγάλη μάχη κατά του  ιού είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν επιτρέπεται κανενός είδους εφησυχασμός, με τους Αθηναίους να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα στον μέγιστο βαθμό.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους Έλληνες να γιορτάσουν, παρ΄ ότι περιορίστηκαν στα σπίτια τους με σύμμαχο την καλοκαιρία. Έτσι, λοιπόν, χθες είδαμε Πάσχα στις ταράτσες.

Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι της Αθήνας ερήμωσαν για τα καλά. Η κίνηση στους δρόμους είναι σχεδόν μηδενική, ενώ οι μετακινήσεις των πολιτών είναι ελάχιστες, καθώς φαίνεται πως συμμορφώνονται με τα μέτρα της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έχουν στηθεί μπλόκα σε όλους τους δρόμους της Αττικής, καθώς τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν αυστηροποιηθεί λόγω του Πάσχα, και ισχύουν έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων διπλασιασμό προστίμου και αφαίρεση πινακίδων, καθώς και σαρωτικούς ελέγχους για μετακίνηση με τον κωδικό Β4.
5071823
5071836
5071822