Στην περιοχή του Κρανιδίου εξακολουθεί να βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί άμεσα η ελληνική κυβέρνηση και η Πολιτική Προστασία τα 150 κρούσματα που ξέσπασαν στην περιοχή.

Από τα συνολικά 150, οι 148 είναι κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου ενώ άλλοι δύο είναι εργαζόμενοι στην περιοχή. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να μεταβεί στο σημείο για να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση και λύση του ζητήματος. Η σημασία της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που ξέσπασε στο Κρανίδι φαίνεται και από τους αριθμούς: το τελευταίο 24ωρο, η Ελλάδα μέτρησε 156 κρούσματα, εκ των οποίων τα 6 αφορούσαν όλη την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.

Νωρίτερα, μιλώντας από την περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως από τους 150 οι 148 είναι φιλοξενούμενοι, μια εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής. Ανάμεσα τους πολλά παιδιά, είπε, αλλά όλοι τους ασυμπτωματικοί.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης (στο δημαρχείο Ερμιόνης) με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 14 ημέρες στην περιοχή.

Όσον αφορά στη δομή ξεκαθάρισε πως κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει απ' αυτήν, που ούτως ή άλλως είχε είχε τεθεί σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη μετά τον εντοπισμό κρούσματος.