Συναγερμός σήμανε σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, καθώς η ιχνηλάτηση ασθενούς θετικού στον κοροναϊό αποκάλυψε 28 ακόμη κρούσματα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός της Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τα κρούσματα αφορούν ασθενείς αλλά και προσωπικό της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα κορονοϊού. Αναλυτικότερα, πρόκειται για 11 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, 13 ανθρώπους που κάνουν αιμοκάθαρση καθώς επίσης και 4 άτομα που νοσηλεύονται εκεί.

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε και για μια δεύτερη δομή στα νότια προάστια όπου ένας από τους ασθενείς δυστυχώς κατέληξε.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους της εν λόγω δομής τονίζοντας πως θα ελεγχθούν και σημείωσε: «Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα κρούσματα στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι καταγράφηκαν έπειτα από ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε σε ασθενή, θετικό στον ιό ο οποίος είχε πάει για αιμοκάθαρση την προηγούμενη εβδομάδα στην εν λόγω κλινική, παρουσίασε όμως πυρετό με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, έγινε το τεστ και βγήκε θετικός στον κοροναϊό.

Στη συνέχεια, στα πλαίσια ιχνηλάτησης στις επαφές του εν λόγω άνδρα αρκετοί ασθενείς και μέλη του προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα