Συναγερμός σήμανε και πάλι στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, καθώς υπερήλικας ασθενής 100 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς ως πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Εκεί όπου 34 άνθρωποι βρέθηκαν να είναι φορείς κορωνοϊού και τρεις ασθενείς κατέληξαν.

Ο υπερήλικας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ελπίς, ώστε να δουν οι γιατροί αν του έχει γίνει κάποιο τεστ για τον ιό που πρέπει να επαναληφθεί ή αν ο συγκεκριμένος ασθενής παρουσίασε κάποια συμπτώματα που ανησύχησαν το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τους γιατρούς. Σε κάθε περίπτωση εφαρμόστηκε αυτό το πρωτόκολλο που ακολουθούμε όταν αντιμετωπίζουμε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στο μεταξύ, στην κλινική Ταξιάρχαι, συνεχίζονται οι αιμοκαθάρσεις για τους ασθενείς που ήδη τις έκαναν εδώ και είναι αρνητικοί στον ιό γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε σε άλλες κλινικές από τη στιγμή που συνεχίζεται η ιχνηλάτηση και αντιμετωπίζονται ως πιθανά κρούσματα. Επίσης από το πρωί έσπευσαν και εξωτερικοί συνεργάτες της κλινικής για να υποβληθούν στο δεύτερο κατά σειρά εργαστηριακό έλεγχο.

Γιατρός θετικός στον κορωνοϊό αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία

Νωρίτερα, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένας από τους 50 συνεργαζόμενους γιατρούς της κλινικής, που έχει εξετάσει περί τους 50 ασθενείς στο ιδιωτικό του ιατρείου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο γιατρός σταμάτησε μεν να συνεργάζεται με την κλινική λόγω των κρουσμάτων, ωστόσο αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία. «Ο γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία», ανέφερε.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και μέλη του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του 65χρονου που έπασχε από τον κορωνοϊό και κατέληξε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κρούσματα του κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι δεν έχουν απομακρυνθεί. Στην κλινική βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους.