Σε 2.591 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρας μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ καταγράφηκαν 15 νέα το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 140. Ακόμη, 38 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι.

Τι θα γίνει με τον εργαστηριακό έλεγχο

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση. Συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιεινονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Ο καθηγητής σημείωσε πως ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο. Παράλληλα, αναφερόμενος στα φάρμακα που εξετάζονται κατά του κοροναϊού παγκοσμίως, επεσήμανε πως υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για ένα από αυτά.

«Πετύχαμε μεγάλη νίκη»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας τόνισε πως «αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων και την αγωνία για το επιστημονικό μέλλον», ενώ σημείωσε πως «το πεδίο της πανδημίας είναι ένα πεδίο στο οποίο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη».

Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις την Πρωτομαγιά

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε πως απομένουν τρεις ημέρες για την άρση του μέτρου περιορισμού.

Αναφερόμενος στην Πρωτομαγιά έστειλε το μήνυμα πως φέτος είναι αλλιώς. Ο κόσμος επιτρέπεται να κάνει μια βόλτα κοντά στο σπίτι αλλά ξεκαθάρισε πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις και εκδρομές στα χωριά.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα σεβαστούν την συλλογική προσπάθεια» τόνισε και πρόσθεσε: «Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως από Δευτέρα είναι ελεύθερη η μετακίνηση εντός του νομού, μέχρι τότε, συνεχίζουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 για την μετακίνηση.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα