Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα το πρόγραμμα παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με τις πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ να έχουν βγει στο δρόμο για τη λήψη δείγματος βιολογικού υλικού.

Οι κινητές μονάδες ξεκίνησαν για την υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Οι κινητές μονάδες έχουν στελεχωθεί με νοσηλευτές και οδηγούς, ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, για την υλοποίηση του σχεδιασμού θα προσληφθούν συνολικά 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια,

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου, όπου διενεργήθηκαν τα πρώτα τεστ σε περίπου 60 εργαζόμενους από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», από τα ΚΑΠΗ και από την καθαριότητα,του δήμου, ενώ σε δεύτερο χρόνο στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κύριο Παναγιώτη Αρκουμανέα αυτή τη στιγμή τα τεστ που γίνονται αφορούν στον έλεγχο για το κατά πόσο έχουν προσβληθεί ή όχι από κορονοϊό κάποιοι συμπολίτες μας και στην επόμενη φάση θα υπάρξουν και τα τεστ αντισωμάτων τα οποία θα γίνονται και για επιδημιολογικούς σκοπούς.

«Βασικός στόχος είναι να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να βοηθήσουν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου. Η μάχη δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί, επομένως είμαστε σε ετοιμότητα, είμαστε σε επαγρύπνηση προκειμένου να δούμε την διασπορά της νόσου και πως επιδημιολογικά από δω και πέρα συμπεριφέρεται η νόσος στο σύνολο του πληθυσμού», επισήμανε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.