Σε εφαρμογή τέθηκε από το πρωί το μέτρο των εκτεταμένων προληπτικών ελέγχων για τον κοροναϊό στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ rapid σε όσους πολίτες προσέρχονται στα κινητά συνεργεία του οργανισμού και τα έως τώρα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται φυσιολογικά.



Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιοδρας, επισκεπτόμενος νωρίτερα τις μονάδες στην πλατεία Κυψέλης, μόλις ένα από τα χιλιάδες τεστ που έγιναν σήμερα παρουσίασαν ενδιαφέρον για περαιτέρω έλεγχο.



Μόλις ένα από τα εκατοντάδες τεστ μοριακού ελέγχου που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ από το πρωί σε όλη την Αθήνα, εμφάνισε ενδείξεις περαιτέρω ελέγχου για κοροναϊό.



Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του επισήμανε αυτό που είχε πει και χθες για την ύπαρξη 900 ενεργών κρουσμάτων στα επτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, τονίζοντας ότι οι κινητές μονάδες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης «ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε το επιδημιολογικό βάρος σε ό,τι έχει να κάνει με ευάλωτες ομάδες και σε ό,τι έχει να κάνει με τους συμπολίτες μας». «Θα μεριμνήσουμε ώστε αυτό να μπορέσει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνουμε για την Αττική» προσέθεσε.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε, επίσης, ότι οι ευάλωτες ομάδες οι οποίες πηγαίνουν στα νοσοκομεία περιλαμβάνουν κυρίως ασυμπτωματικούς νέους, για τους οποίους το υπουργείο εκκινεί τη διαδικασία να μπορούν να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Υπογράμμισε δε ότι οι δράσεις αυτές θα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα όπου χρειαστεί, στην Αθήνα, στις γειτονιές της και σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής- Λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «η στρατηγική για τον έλεγχο για τον ιό αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών, την απομόνωση των θετικών και την καραντίνα των επαφών τους» και τόνισε: «Αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία, αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. Αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιο