Έξι νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ελλάδα, από τον Λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρη Χατζηγεωργίου, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.716. Ακόμη, δεν υπάρχει κανένας νέος θάνατος. 30 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 151 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους έως τώρα. 

«Τα παιδιά μας είναι οι αυριανοί γιατροί, εκπαιδευτικοί και τεχνήτες και είναι η επόμενη γενιά. Αυτές οι κρίσεις βοηθάνε να χτίσουν τη συνοχή και το σθένος τους. Χρειάζονται πληροφορίες για τον νέο ιό ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που βρίσκουν μπροστά τους. Μπορούν να γίνουν τα ίδια κύρηκες των μέτρων προφύλαξης. Είναι μιμητές που θα συμπεριφερθούν κατά τον ίδιο τρόπο που φερόμαστε εμείς» σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου και συμπλήρωσε ότι «δεν διατρέχουν ευτυχώς τον κίνδυνο που διατρέχουν οι μεγαλύτερες ηλικίες».

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή τους στο σχολείο, είπε ότι θα πρέπει να μην πιστεύουν σε μύθους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, να γνωρίζουν τα βασικά συμπτώματα της νόσου. Οι γονείς μπορούν, επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου να ζητήσουν να μην επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο αν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ τους προέτρεψε να δώσουν πληροφορίες στα παιδιά τους.

Τέλος, ο κ. Χατζηγεωργίου απευθύνθηκε και στους νέους ανθρώπους, μαθητές και φοιτητές, ζητώντας τους να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους και όλους τους ανθρώπους που αγαπούν προσέχοντας για τα νέα κρούσματα κοροναϊού.