Απάντηση για το αν θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες το Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρήθηκε σε ανοικτούς χώρους, μεταξύ των οποίων και οι ελεύθερες παραλίες της Αττικής τις προηγούμενες ημέρες, έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην ενημέρωση της Τρίτης.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σχολίασε ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα των παραλιών και των ανοιχτών χώρων αφορά καθαρά το θέμα του συγχρωτισμού. Φυσικά και είναι καλύτερος ο εξωτερικός χώρος από τον εσωτερικό», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε, όμως, Όταν κυριολεκτικά ο ένας είναι πάνω στον άλλον υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού ακόμα και σε έναν εξωτερικό χώρο. Υπάρχουν μελέτες, που έδειξαν ότι σε χώρους λουομένων που υπάρχει πολύ μεγάλος συγχρωτισμός, υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης λοιμώξεων και του αναπνευστικού και άλλων ειδών. Πάντως ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα».