Από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, ενώ για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα νησιά, διευκρίνισε σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η διευκρίνιση του υπουργείου Ναυτιλίας ήρθε στο πλαίσιο της νέας χαλάρωσης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τις 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, καθώς όπως επεσήμανε ο υπουργός τόσο η Κρήτη, όσο και οι ηπειρωτικές περιφέρειες διαθέτουν τις υποδομές για νοσηλεία κρουσμάτων κοροναϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε πως υπάρχει σκέψη ούτως ώστε να απελευθερωθούν τα ταξίδια και στα υπόλοιπα νησιά από τις 25 Μαΐου, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Επίσης χαρακτήρισε ομαλή την πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της άρσης των μέτρων, και υπογράμμισε πως αυτό μένει να αποτυπωθεί και στους αριθμούς. Επανέλαβε πως από τις 17 Μαΐου, ανοίγουν οι εκκλησίες.

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός ανέφερε πως παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε μεταναστευτικές δομές.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι σημαντική η τήρηση αποστάσεων και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών πολλοί θα επιλέξουν κάποια παραλία. «Εκεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», τόνισε.