Ως… αντίδοτο στις θερμοκρασίες ρεκόρ του Σαββατοκύριακου ήρθε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, οι οποίες από τις 08:00 του πρωί υποδέχονται όλους όσοι αναζητούν μια ανάσα δροσιάς στην πόλη τους.


Το άνοιγμα των παραλιών, το οποίο αποφασίστηκε βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων για το Σαββατοκύριακο, θα λειτουργούν με πολλούς και αυστηρούς κανόνες, αφού όλοι θέλουν να δροσιστούν από την αφόρητη ζέστη, αλλά κανείς δεν θέλει να επιστρέψουμε πίσω εκεί που βρισκόμασταν προ ενός μήνα.
5080332


Αυστηρά μέτρα στις πλαζ
Συγκεκριμένα, σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.
5080421

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δηλαδή, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
5080337

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
5080345

Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής.
3-23

Δήμαρχος Π. Φαλήρου στο MEGA: Ζητάμε ατομική ευθύνη και καθαρές παραλίες
Άνοιξαν σήμερα οι παραλίες της χώρας και το MEGA βρέθηκε στη μία από τις τέσσερις ελεύθερες παραλίες του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Εκεί, ο δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις προετοιμασίες της προηγούμενης μέρας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Ζητάμε από τον κόσμο να έχει σαν πρώτο μέλημά του την ατομική ευθύνη και αυτό δε σημαίνει μόνο να κρατάει τις αποστάσεις, αλλά και να κρατήσει και τις παραλίες καθαρές».