Αναφορικά με το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο επικεφαλής της ΜΑΚΙ, Γιάννης Ρουσόπουλος.

«Η συμμετοχή ήταν 0,25% δηλαδή οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και η κοινωνία έχει απαξιώσει αυτές τις ηγεσίες που προχώρησαν ξανά σε ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Αλλά αν εξετάσουμε και τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται νομίζω ότι είναι εκτός της εποχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

Για τις κάμερες στα σχολεία, δήλωσε ότι «μερικοί δεν κρατούν σοβαρή στάση δηλαδή κρατούν μια στάση δείχνοντας ότι είναι κολλημένοι στην εποχή του τροχού».

«Κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου παραδίδουν μαθήματα μέσω e-learning. Είναι χρέος της πολιτείας να εξασφαλίσει τη δυνατότητα μάθησης σε όλους τους μαθητές εφόσον κάποιοι πρέπει να μείνουν σπίτι και το σημαντικό είναι ότι δεν μπορούμε να στερήσουμε από τους μαθητές την πρόοδο, να κάνουν το μάθημά τους για να εξυπηρετηθούν κάποια μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα», επισήμανε ο ίδιος.