Στην προανακριτική επιτροπή που διευρευνά τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καλούνται ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης, ο αρθρογράφος Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Με βάση την κατάθεση του επιχειρηματία, Σ. Μιωνή, οι τρεις τους θα κληθούν στην προανακριτική ενώ, με την διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της σύστασης συμμορίας. Άλλωστε, οι τρεις τους εμπλέκονται σε ουκ ολίγα δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η επιτροπή αναμένεται ακόμη να ζητήσει από τους ανεισαγγελείς που έχουν αναλάβει παράλληλη έρευνα, να τους ενημερώσει αναφορικά με τις καταθέσεις από τους Ε. Τουλουπάκη, Χ. Ντζούρα και Σ. Μανώλη προκειμένου να κλητευθούν. Σε περίπτωση που οι τρεις εισαγγελείς διαφθοράς παρείχαν ήδη έγγραφες εξηγήσεις, ενδέχεται και να μην χρειαστεί η κλήτευσή τους.

«Θα εμφανιστώ στην επιτροπή, με όποια ιδιότητα και αν μου ζητηθεί και θα πω την αλήθεια» επεσήμανε χαρακτηριστικά με γραπτή δήλωσή της η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, αναφορικά με την κλήση της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη σκευωρία Novartis.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Η απόφαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής να με καλέσει ως ύποπτη με αφορμή τους εις βάρος μου ισχυρισμούς του συκοφάντη και ερευνουμένου ως υπόπτου για απάτη από την Ελληνική Δικαιοσύνη Sabby Mioni, είναι μία ακόμα προσπάθεια των σκοτεινών κύκλων που διακινούσαν το μαύρο πολιτικό χρήμα να με τρομοκρατήσουν, να με φιμώσουν, και να με εξαφανίσουν από το χώρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι λυπηρό ότι στις επιθέσεις σε βάρος μου συνηγορούν με παράνομες μεθόδους και αντισυνταγματικές πρακτικές και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η αλήθεια όμως θα ακουστεί και στη Βουλή, γιατί κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει στο να αποκαλύπτω το σκοτεινό και ζοφερό πρόσωπο της εξουσίας, αλλά και τους συνεργούς εκείνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, λεηλατώντας και καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία. Θα εμφανιστώ στην επιτροπή, με όποια ιδιότητα και αν μου ζητηθεί και θα πω την αλήθεια».

ΠΗΓΕΣ ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου δεν άφησαν ασχολίαστες πηγές της Νέας Δημοκρατίας που, στον απόηχο της σημερινής συνεδρίασης, επεσήμαναν: «Η πλειοψηφία, θέλοντας να ρίξει πλήρες φως στην όλη διαδικασία πρότεινε κλήση ως υπόπτων των κ.κ Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Ταρκα, Παπαδάκου» και πρόσθεσαν ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τους αντεισαγγελείς Ζαχαρή - Σοφουλάκη για τον τρόπο που θα κληθούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

«Παρά ταύτα, ο ΣΥΡΙΖΑ επελεξε να πυροδοτήσει ξανά την επιτροπη, απειλώντας την πλειοψηφία για τρίτη συνεχόμενη φορά με αποχώρηση ζητώντας ως μαρτυρες τους Παπασπύρο, Μπακουματσο, Παπαγεωργιου Καλουδη, Ζαγοραιο, Παπαδάκου, Φιλιππάκη, Μαργωμένο και Ταρκα. Στόχος τους ήταν ξεκάθαρα να τραβήξουν τη διαδικασία σε μάκρος. Η πλειοψηφία πρότεινε πως μετά από 8 μήνες πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία. Τα μέλη της προανακριτικης του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας αφήνουν εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τον εγκαταλείπουν. Η πλειοψηφία ουκ ολίγες φορές δέχθηκε μαρτυρες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θέλει να αφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην τύχη του. Θυμίζουμε πως ως πλειοψηφία είχαμε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από ΣΥΡΙΖΑ: Ξένη Δημητρίου, Ν. Μανία, Ράνο, Μανιαδακη και Φρουζη. Άρα η καταγγελία περί δήθεν άρνησης των προτάσεων της μειοψηφίας είναι προσχηματική. Θέλουν να αποχωρήσουν», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τέλος, από τη δική τους πλευρά, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

Η αιφνίδια απόφαση της πλειοψηφίας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής για μετατροπή ως υπόπτων μη πολιτικών προσώπων χωρίς να υπάρχει μάλιστα τέτοια απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής για τα μη πολιτικά πρόσωπα και η μη αποδοχή του αιτήματος του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου να κληθούν για εξέταση ουσιώδεις μάρτυρες, αποτελεί Κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα.

Έτσι αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν ενδιαφέρονται για την ανεύρεση της αληθείας, αλλά με παραβίαση βασικών κανόνων δικαίου και με αυθαιρεσίες προωθούν, χωρίς κανένα δισταγμό, πολιτικές διώξεις.

Καταδεικνύεται ακόμη ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων παραβιάζουν τη νομιμότητα και τα στοιχειώδη δικαιώματα πολιτικών και πολιτών. Η σκευωρία δεν θα περάσει και οι σκευωροί θα αποκαλυφθούν σύντομα.