Το πρόβλημα με τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού αασχόλησε τη συνάντηση που είχαν χθες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίουκαι ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε από τον κ. Πατούλη να υπάρξει προγραμματισμός για θεωρητικές εξετάσεις περισσότερων υποψήφιων οδηγών, καθώς λόγω των νέων μέτρων εξετάζεται μικρός αριθμός και δημιουργείται καθυστέρηση στη διαδικασία απόκτησης διπλώματος οδήγησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γρέντζελος, είναι ανάγκη να αυξηθούν οι επιτροπές των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς αλλά και το πλήθος των διενεργούμενων θεωρητικών εξετάσεων σε ημερήσια βάση (αίθουσες) με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της μεγάλης αναμονής των υποψήφιων οδηγών.

Ο κ. Πατούλης αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύση άμεσα, αυξάνοντας τις ώρες που θα συμμετάσχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής στις επιτροπές θεωρητικής εξέτασης εντός της υπερωριακής απασχόλησής τους και το πλήθος των διενεργούμενων θεωρητικών εξετάσεων σε ημερήσια βάση, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία.

«Προτεραιότητά μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αρτιότητας της διαδικασίας των εξετάσεων», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον κ. Γρέντζελο, ανάλογες δράσεις πρέπει να ληφθούν και από άλλες περιφέρειες της χώρας, όπου διαπιστώνονται ανάλογα προβλήματα.

Στήριξη της επιχειρηματικότητας

Η συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και Περιφέρειας αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους κρίσιμους τομείς στήριξης της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, μέσω της οποίας μπορεί να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας e-shop σε επιχειρήσεις και συμφωνήθηκε Επιμελητήριο και Περιφέρεια να εργαστούν από κοινού, ώστε να έχουν την ευκαιρία της χρήσης των νέων ψηφιακών «εργαλείων» περισσότερες επιχειρήσεις της Αττικής.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και επαγγελματίες, και ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας απαιτείται η συνεργασία όλων μας ώστε να «θωρακίσουμε» το επιχειρείν απέναντι στην επερχόμενη ύφεση», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Τέλος, στο πλαίσιο των συνεργειών, συμφωνήθηκε το Επιμελητήριο και η Περιφέρεια να διανείμουν μάσκες και αντισηπτικά σε επιχειρήσεις της Αττικής ως ακόμη μία δράση για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη των επιχειρήσεων.