Η επιστροφή στα θρανία και των τελευταίων μαθητών είναι πλέον γεγονός καθώς άνοιξαν έπειτα σχεδόν 3 μήνες δημοτικά και νηπιαγωγεία. Τα νέα μέτρα προστασίας για τον κίνδυνο του κοροναϊού είναι φανερά και στις τάξεις των μικρών μαθητών, συμμετοχή στο μάθημα με δόσεις, πλαφόν μαθητών και προαιρετική χρήση μάσκας.

Σήμερα επαναλειτουργούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ειδικά σχολεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Η φετινή επεισοδιακή σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς στις 30 του μήνα, ημερομηνία μέχρι την οποία θα παραταθούν και οι συμβάσεις των αναπληρωτών.



Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού). Έχει προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας. Επίσης, ο αερισμός των αιθουσών θα γίνεται με φυσικό τρόπο. Για τη μείωση του συγχρωτισμού θα γίνονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και τα κυλικεία δεν θα λειτουργούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία). Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.