Από το Σάββατο 6 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επίσης επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση των σταδίων επανεκκίνησης έως την 1η Ιουλίου, θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 97% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επίσης θα έχουν επαναλειτουργήσει 249.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 95% του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

«Με τα τελικά στάδια επαναλειτουργίας των οικονομικών φορέων ολοκληρώνεται με ελάχιστες εξαιρέσεις η επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι προηγούμενο επανεκκίνησης μετά από υγειονομική κρίση δεν έχει ξαναϋπάρξει στη σύγχρονη ιστορία και επομένως κάθε βήμα μελετήθηκε για πρώτη φορά» τόνισε ο λ. Παπαθανάση.