«Υπάρχει κινητικότητα στην τουρκική πλευρά ωστόσο στη συνοριογραμμή δεν έχει μαζευτεί ακόμα κόσμος για να περάσει τα σύνορα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια Μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο πρόεδρος συοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Ο κ. Γιαλαμάς δήλωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για κινητικότητα στην Ανδριανούπολη και σε περιοχές του νότιου Έβρου.

Παράλληλα σημείωσε ότι «για άλλη μια φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να δει τα αντανακλαστικά μας που είναι δοκιμασμένα τους προηγούμενες μήνες».

Ο πρόεδρος συοριοφυλάκων Έβρου, τόνισε ότι «οι ελληνικές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες είναι καλύτερα προετοιμασμένες».

Για τον φράχτη στις Καστενιές, ανέφερε ότι «έχει ενισχυθεί», ενώ για το τμήμα του φράχτη στον νότιο Έβρο. είπε πως «οι εργασίες είναι σε καλό δρόμο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την κινητικότητα που παρατηρείται στα σύνορα του Έβρου, ο κ. Γιαλαμάς δήλωσε: «Από χθες το βράδυ υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από την τουρκική πλευρά χωρίς όμως να έχει μαζευτεί σε όλη τη συνοριογραμμή του Έβρου κόσμος ώστε να προσπαθεί να περάσει τα σύνορά μας. Η πληροφόρηση που έχουμε και εμείς είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα στην Αδριανούπολη αλλά και σε περιοχές του Νότιου Έβρου. Από τη δική μας πλευρά υπάρχει ψυχραιμία, υπάρχει αποφασιστικότητα, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα καθώς για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να δει να αντανακλαστικά μας τα οποία είναι ήδη δοκιμασμένα από τους προηγούμενους μήνες».

«Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, ήδη υπάρχει δύναμη η οποία μας ενισχύει εδώ και λίγες μέρες. Είμαστε ήδη σε ετοιμότητα, εμείς εδώ είμαστε και θα είμαστε, είναι ιερό μας καθήκον για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και αυτό θα κάνουμε για ακόμα μια φορά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το φράχτη του Έβρου, σημείωσε «ότι προβλήματα είχε ο φράχτης στις Καστανιές έχουν γίνει οι ανάλογες κατασκευές και έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Όσον αφορά το νέο φράχτη ο οποίος πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του νότιου Έβρου είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο και μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει και εκεί να χτίζεται».