«Σίγουρα ο νόμος του ασύλου είναι ένα από τα πράγματα τα οποία αποτελούν την αρχή κι όχι το τέλος όλης αυτής της πορείας που έχει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κώστας Τσαγκλιώτης.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο κ. Τσαγκλιώτης ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα να σας πω ότι η ακαδημαϊκή χρονιά που πέρασε ξεκίνησε με το νόμο κατά του ασύλου ανομίας που ουσιαστικά ειναι η επαναφορά της έννοια του ασύλου, μια προταση της ΔΕΠ-ΝΔΦΚ από 2011. Στο σημερινό νόμο τρία είναι τα βασικά σημεία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τα οποία μας βρίσκουν και σύμφωνους. Είναι ο εκσυγχρονισμός της εκλογής των διοικήσεων».

«Είναι ο εξορθολογισμός του πλαισίου των μεταγραφών, όπως επίσης και η εξωστρέφεια των ΑΕΙ, το πιο σημαντικό κομμάτι γι’ εμάς με την ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων οπού θα προσελκύσει στα δημόσια πανεπιστήμια αλλοδαπούς φοιτητές οι οποίοι θα πληρώνουν δίδακτρα στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, με ότι συνεπάγεται αυτό, κάνοντας την Ελλάδα και εκπαιδευτικό κέντρο στη Νοτιανατολική Μεσόγειο. Όταν λοιπόν βλέπουμε αυτές τις προτάσεις να γίνονται νόμοι του κράτους το μόνο που μπορείς να νοιώθεις είναι υπερηφάνεια», συμπλήρωσε.

«Σίγουρα ο νόμος του ασύλου είναι ένα από τα πράγματα τα οποία αποτελούν την αρχή κι όχι το τέλος όλης αυτής της πορείας που έχει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ζητούμε σίγουρα την εφαρμογή του νόμου. Προσπαθούμε να βάλουμε στο διάλογο με τις άλλες παρατάξεις την νομιμότητα και την κανονικότητα τα οποία θα σηματοδοτήσουν αυτή τη νέα εποχή που όλοι θέλουμε να πρεσβεύει το ελληνικό δημόσιο και ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες καλώς ή κακώς ζητούν το αυτονόητο, και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι σύμμαχος σ’ αυτό, είναι η σωστή λειτουργία των πανεπιστημίων τους. Συνήθως τα ΜΜΕ παρουσιάζουν το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα με ντουντούκες, κράνη και ρόπαλα αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς υπάρχει και μια άλλη πλευρά και είναι αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να σπουδάσουν, να πάρουν το πτυχίο τους, να βγουν στην αγορά εργασίας», σημείωσε ο ίδιος.

«Φοιτήτριες και φοιτητές που δεν έφυγαν στο εξωτερικό, που πίστεψαν στην Ελλάδα, πιστεύουν στην αριστεία, πιστεύουν στην αξιολόγηση και καλώς ή κακώς εμείς εκφράζουμε τη πολυφωνία μέσα στα πανεπιστήμια. Εμείς εκφράζουμε τη δημοκρατία. Εμείς τελικά είμαστε οι υπερασπιστές της πραγματικής έννοιας του ασύλου. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί την παράταξη «θεματοφύλακα» για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων μας δίνοντας καθημερινά τη μάχη της λογικής και κερδίζουμε κάθε μέρα γιατί έχουμε δίπλα μας τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο», δήλωσε ο κ. Τσαγκλιώτης.

«Η δράση μας δε σταμάτησε μέσα στη καραντίνα, προσαρμοστήκαμε πλήρως στα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών ακόμη και χωρίς την καθημερινή φυσική μας παρουσία στα πανεπιστήμια και καταθέσαμε προτάσεις για τις λέσχες, για τις εστίες και για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και για εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης», τόνισε επιπρόσθετα.

Αναφερόμενος στη δήλωση της κας Τζάκρη, ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέφερε: «Δήλωσε η κα Τζάκρη οτι η ΝΔ θέλει μια παιδεία απέραντη ΟΝΝΕΔ. Να πω ότι πρώτον όντως η ΟΝΝΕΔ είναι απέναντι με πάνω από 70 χιλιάδες μέλη αλλά αν συνδυάσουμε και τη δήλωση με τις κινητοποιήσεις μιας μειοψηφίας φοιτητών που δεν απέχουν πολιτικά και ιδεολογικά πολύ από το κόμμα της κας Τζάκρη για να περάσουν τα μαθήματα χωρίς εξεταστική, καλύτερα να μη μπερδεύουμε τα πράγματα. Εμείς ευαγγελιζόμαστε την αριστεία, αυτοί πρεσβεύουν τον ωχαδερφισμό».