Με αφορμή την κλήση των γονιών της στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου, τοποθετήθηκε η αδερφή του δολοφονηθέντα Κωνσταντίνου Κατσίφα, κα Ερμιόνη Κατσίφα, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Μεταξύ άλλων, η κα Κατσίφα τόνισε: «Τους τραβολογάνε στο τμήμα του Αργυροκάστρου στην Εισαγγελία για την απόπειρα ενός προσκυνηταριού που πήγε να φτιάξει στο βουνό για τη μνήμη του αδερφού μου. Είναι δικαστική ακρόαση ουσιαστικά για το αν θα συνεχιστεί στο δικαστήριο αυτή η υπόθεση. Το παράπονό μας είναι ότι αντί να ασχοληθούν με τη δικογραφία που είναι το σοβαρό αυτό θέμα και δεν έχουν απαντήσει, δεν έχουν ασχοληθεί, μας αγνοούν ασχολούνται με το τι κάνουν οι χαροκαμένοι γονείς μου που ήταν μια ζωή σωστοί σε όλα τους και νομοταγείς».

«Αν αυτοί οι κύριοι θέλουν να είναι τόσο νομοταγείς γιατί δεν πιάνουν τους ληστές που έχουν ρημάξει τα σπίτια στη Βόρειο Ήπειρο; Γιατί καταδιώκουν τους πάντες και τους εκφοβίζουν; Προχθές που κάποιοι έγραψαν για τον αδερφό μου αμέσως την επόμενη μέρα πέρασε ελικόπτερο της αντιτρομοκρατικής ξυστά πάνω από το σπίτι μας και κατατρόμαξαν οι γονείς μου», υπογράμμισε η ίδια.

«Αντί να ασχοληθούν με το πόρισμα, προσπαθούν να συγκαλύψουν τους πραγματικούς δολοφόνους του αδερφού μου και ταπεινώνουν και εκφοβίζουν την οικογένειά μου», τόνισε επιπρόσθετα.

«Η αντίδραση από όλους τους Έλληνες, και τους Βορειοηπειρώτες και τους Ελλαδίτες, πρέπει να είναι σύσσωμη. Η ελληνική κυβέρνηση να μας πει τι θα κάνει, ποια μέτρα θα λάβει, ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να στηρίξει την οικογένεια και όλους τους Βορειοηπειρώτες που παρενοχλούνται», ανέφερε παράλληλα η κα Ερμιόνη Κατσίφα μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Έχουν ρημάξει τα σπίτια, καταδιώκουν και παρακολουθούν τους πάντες. Τον φίλο του αδερφού μου, τον πρόεδρο του διπλανού χωριού που πήγε να βοηθήσει τους γονείς μου για το προσκυνητάρι τον τρέχουν και αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο ίδιος ο νόμος προστατεύει τον πατέρα μου, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι παράνομο εντελώς. Έχουν στοχοποιήσει την οικογένειά μου, δεν έχει δικαστεί ποτέ κανείς για προσκυνητάρια. Ναι μεν αργούν οι άδειες, έχει ζητηθεί άδεια από την οικογένειά μου, δεν δίνουν την άδεια και αντ’ αυτού πάνε σε δικαστήριο», τόνισε.

Αναφορικά με την αυριανή διαδήλωση ακραίων εθνικιστικών αλβανικών στοιχείων έξω από το ελληνικό προξενείο, η κα Κατσίφα σημείωσε: «Άλλο και τούτο πάλι, τι άλλο θα ακούσουμε; Για ποιο λόγο να συμβαίνει όλο αυτό; Ο πρόξενος είναι καλό παιδί και πρέπει να προστατευτεί. Είναι δίπλα στους γονείς μου και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Διαδήλωση για ποιο λόγο; Είναι ακραίοι που θέλουν να κάνουν ακραία πράγματα και να προκαλέσουν».