Πολλές από τις συνήθειες που άλλαξαν με την πανδημία πχ καταναλωτικές θα αποτελέσουν τη νέα μας καθημερινότητα σύμφωνα με τον καθηγητή Στρατηγικής στο London Business School Μιχάλη Ιακωβίδη , στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε με τον Παύλο Τσίμα στο δεύτερο online επεισόδιο του Microsoft Synthesis το οποίο προβλήθηκε σήμερα το πρωί.

Ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να εστιάσουμε λιγότερο στο ενδεχόμενο μίας οικονομικής κρίσης και περισσότερο στη διαχείρισή της καθότι στην επόμενη μέρα της πανδημίας οι καταναλωτές θα έχουν αλλάξει, οι επιχειρήσεις θα είναι διαφορετικές και η τεχνολογία θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Συνεπώς, συμβουλεύει να ασχοληθούμε με το τι μπορεί να γίνει καλύτερο σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας.

Ο μέσος όρος για να αποκτήσουμε μία νέα συνήθεια είναι γύρω στις 66 μέρες σύμφωνα με τον κ. Ιακωβίδη, συνεπώς η καραντίνα των δύο περίπου μηνών θα αλλάζει τον τρόπο που καταναλώνουμε και τις αγοραστικές μας συνήθειες.

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν σε αυτήν τη νέα αχαρτογράφητη πραγματικότητα, ποια στοιχεία από το παρελθόν θα κρατήσουν και ποια θα αντικαταστήσουν με νέα.

Ο κ. Ιακωβίδης τόνισε επίσης ότι η απόφαση για περικοπή δαπανών ή θέσεων εργασίας είναι στρατηγική αποτυχίας για τις επιχειρήσεις σε αυτό το ρευστό περιβάλλον.

Στο δεύτερο επεισόδιο του Microsoft Synthesis, μίλησαν επίσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη σύνδεση της τεχνολογίας με την ανταγωνιστικότητα οι Philippe Roge, Πρόεδρος Microsoft Κεντρικής Ευρώπης, Γιώργος Δασκαλάκης CEO, Stoiximan, Χρυσός Καβουνίδης, Επικεφαλής BCG Athens, Νίκος Δρανδάκης, CEO Beat, Διομήδης Σπινέλλης, Καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος ΣΕΠΕ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επεισόδιο εδώ

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς Microsoft Synthesis, θα προβληθεί την Τετάρτη 17/6 στις 10:00 το πρωί.