Ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας χτυπάει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα, μέσα στο καλοκαίρι, να δημιουργεί έντονα προβλήματα στις υποδομές των περιοχών καθώς και ισχυρές πλημμύρες.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Χαλκιδική

Δυνατή βροχή πλήττει εδώ και λίγη ώρα περιοχές της Χαλκιδικής, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εντελώς.

Όσοι αποφάσισαν να επισκεφτούν σήμερα τη Χαλκιδική, για να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες, μάλλον τα μάζεψαν γρήγορα και έφυγαν.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για προβλήματα που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.




Στην Ξάνθη έριξε... χαλάζι

Ισχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση έπληξαν την Ξάνθη.

Όπως αναφέρει το xanthinea, η μεταστροφή του καιρού και το νέο κύμα κακοκαιρίας που έκανε την εμφάνισή του προκάλεσαν καταστροφές στους αγρότες του κάμπου, που μετρούν τις πληγές τους.

Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών, ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα.

χ2

Υπερχείλισε ποτάμι στις Σέρρες

Το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών υπερχείλισε και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημιές και πλημμύρες σε περιοχές της πόλης.

Μπορεί στην πόλη των Σερρών η βροχή να μη δικαιολογεί το μέγεθος της καταστροφής, ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο λόγος είναι η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, απ’ όπου και κατέβηκε όλο αυτό το νερό.

Δείτε βίντεο από το infonews24.gr:


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλάζι από σήμερα Κυριακή. Συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Κυριακή (21-06-2020) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (21-06-2020) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.

2. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (22-06-2020) και την ΤΡΙΤΗ (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

3. Την ΤΕΤΑΡΤΗ (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.