H Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απάντησε στις καταγγελίες του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, μετά το ζήτημα που έχει προκύψει με το «Ασκληπιείο» της Βούλας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επεσήμανε ότι η προσφυγή της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν συνδέεται με οποιαδήποτε ενδεχόμενο εξώσεως του «Ασκληπιείου» Νοσοκομείου Βούλας, και πως η νόμιμη υποχρέωση της Εκκλησίας της Ελλάδος να ζητήσει δικαστική προστασία, δεν θα καταλήξει σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα βλαπτικό για την λειτουργία του ανωτέρω νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν έγινε αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας για το 2019, που ξεπερνά τα 121 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος κατηγορεί την Εκκλησία ότι επιδιώκει την απαλλοτρίωση 46 στρεμμάτων της περιοχής, τα οποία αντιστοιχούν στο 50% της έκτασης, όπου στεγάζεται το «Ασκληπιείο».

Παράλληλα, η ΔΙΣ αναφέρθηκε στην επίκαιρη Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης.Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της «με πνευματική χαρά και αγαλλίαση έλαβε το μήνυμα της Αγιοκατατάξεως του μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης κυρού Καλλινίκου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατόπιν προτάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία το σπουδαίο αυτό γεγονός ανακοινώνει σήμερα επισήμως προς τα πιστά μέλη της»