Μείζονα ερωτήματα απηύθυνε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρεμβαίνοντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, στην οποία κλήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών», τόσο τις σημερινές όσο και του προηγούμενο Σαββάτου.

Στο σημερινό φύλλο,  η εφημερίδα Παραπολιτικά αποκαλύπτει ότι παρουσία του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Άμυνας και συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος, προέτρεψε τον κ. Παπαγγελόπουλο, να μιλήσει με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο για να «γ@@@» τους εκδότες των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Αρχικά, ο κ. Κούγιας, ρώτησε τον απόντα, κ. Παπαγγελόπουλο, πώς προέβλεψε το τέλος της δημοσιογραφικής καριέρας των Κουρτάκη-Τζένου.

«Ένας δημοσιογράφος, πραγματικός, ακούει ζωντανά από έναν υπουργό, πράγματα που ουσιαστικά πιστοποιούν ένα παρακράτος» υπογράμμισε ο δικηγόρος.



Σχετικά με τις καταβολές των ηχητικών, τις οποίες ο κ. Παπαγγελόπουλος αμφισβήτησε στη συνέντευξή του, ο Αλέξης Κούγιας ήταν ξεκάθαρος.

«Οι κασέτες είναι νομίμως υποκλαπείσες. Πρόκειται για δουλειά που κάνει η ΕΥΠ κατ’ εντολή πρωθυπουργού για να αποκαλυφθεί κύκλωμα διαφθοράς» τόνισε. «Ο Παπαγγελόπουλος κατηγόρησε τον Κουρτάκη και τον Τζένο ότι είναι παρακράτος. Ρωτάω εγώ: Είναι παρακράτος ένα θαρραλέος δημοσιογράφος που κάνει μια τόση σημαντική αποκάλυψη και παίρνει το καυτό κάρβουνο στα χέρια του; Και δεν είναι παρακράτος αυτό που αποκαλύφθηκε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

«Το ερώτημα είναι γιατί ο Παπαγγελόπουλος λέει ότι δημοσιογραφικά τελείωσαν οι Κουρτάκης και Τζένος» επανέλαβε ο δικηγόρος. Ακόμα, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε τη σημασία των αποκαλύψεων των «Παραπολιτικών», τα οποία «γνωστοποίησαν ένα κύκλωμα στο οποίο μετείχαν κορυφαίοι υπουργοί, με τους επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης που αποκάλυψε η ΕΥΠ. Μάλιστα, με τον δεύτερο τη τάξει που είναι δολοφονημενός για τις πράξεις του. Από τον υπόκοσμο δολοφονήθηκε, για να του κλείσουν το στόμα πιθανώς ενόψει των αποκαλύψεων.

Όπως δολοφονήθηκε και ο νούμερο ένα του κυκλώματος. Με τον οποίο ήταν κουμπάροι ο Καμμένος και η Τζούλη. Αυτό είναι το παρακράτος».

«Οι δημοσιογράφοι ελέγχουν την εξουσία. Δεν κάνουν αυτά που έκανε ο Φιλιππάκης με τον Μυωνή. Δεν κάνουν νταραβέρια οι σωστοί δημοσιογράφοι. Οι σωστοί δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν αυτά που πρέπει για να διορθωθεί το κράτος. Τιμή που είμαι δικηγόρος των Κουρτάκη και Τζένου. Όποιος νομίζει ότι συκοφαντείται, να κάνει μήνυση και αγωγή» κατέληξε ο δικηγόρος.