Τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν τις θέσεις της ηγεσίας της Δικαιοσύνης αποφασίζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Συγκεκριμένα μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα θα αποφασίσει για την επιλογή του νέου Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης θα εισηγηθεί την επιλογή της Ειρήνης Σάρπ για την προεδρία του ΣτΕ, μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου.

Η Ειρήνη Σάρπ είναι πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, αντιπρόεδρος για χρόνια στο ΣτΕ και με θητεία ενός έτους μπροστά της καθώς αποχωρεί το καλοκαίρι του 2021.

Για τον Αρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει την Αγγελική Αλειφεροπούλου, ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου. Η Αγγελική Αλειφεροπούλου διαδέχεται τον Ιωςήφ Τσαλαγανίδη που έμεινε στην Προεδρία του Αρείου Πάγου για ένα χρόνο.


Επίσης το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέξει καινέους αντιπροέδρους για τον Αρειο Πάγο με τους Ιωάννη Χοιμέ και την Μαρία Νικολακέα να έχουν κλειδώσει ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις της αντιπροεδρίας στον Αρειο Πάγο η επιλογή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των αρεοπαγιτών Αρτεμισίας Παναγιώτου, Μαρίας Γεωργίου, Γεώργιου Αποστολάκη, Γεώργιου Παπαηλιάδη και Διονυσίας Μπιτζούνη.