«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες από το εξωτερικό καθώς από αύριο ανοίγουν τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα λιμάνια σε Πάτερα και Ηγουμενίτσα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως «όσοι θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για τον κοροναϊό θα μεταβαίνουν στον προορισμό τους ωστόσο θα παραμένουν περιορισμένοι για 24 ώρες».

Ακόμη σημείωσε πως «δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός σε περίπτωση κρούσματος καθώς το σύστημα είναι καλύτερα προετοιμασμένο σε σχέση με τον Μάρτιο».

Παράλληλα ο πρόεδρος ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε ότι «η επιδημία δεν έχει τελειώσει σημειώνοντας πως κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει και όλοι να είναι σε εγρήγορση».

Ο κ. Αρκουμανέας δεν απέκλεισε το lockdown λέγοντας «πως πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση».

Την ίδια στιγμή διευκρίνισε ότι «θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση που θα διαμορφώνεται ανά πάσα στιγμή».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι «το φάρμακο για τον κοροναϊό θα έρθει σύντομα» εκτιμώντας ωστόσο ότι «το εμβόλιο θα καθυστερήσει».

Εν κατακλείδι, ανέφερε πως «για κάποια μέτρα είναι καθημερινές οι συσκέψεις ενώ τα στοιχεία για τις πτήσεις θα αναθεωρούνται κάθε 15 ημέρες».