Αυξάνονται σταδιακά τα νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και τους επιστήμονες να μην κρύβουν πια την ανησυχία τους για την εξέλιξη. Σήμερα είχαμε νέα αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς εντοπίστηκαν 28 νέα κρούσματα.

Η τουριστική σεζόν φέρνει νέα κύματα κοροναϊού και παρά την άμεση δράση και την συνεχή κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, φαίνεται ότι οι προβλέψεις των επιστημόνων για αύξηση των κρουσμάτων το καλοκαίρι επιβεβαιώνονται.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για σήμερα 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3458, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε καραντίνα τέσσερις οικισμοί στην Ξάνθη

 Λίγο νωρίτερα από την Πολιτική Προστασία έγινε γνωστό ότι σε καραντίνα θα παραμείνουν για ακόμα επτά μέρες τέσσερις δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε και δεύτερη παράταση των μέτρων στην Ξάνθη, καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν οκτώ νέα κρούσματα.  Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή της ΠΕ Ξάνθης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.