«Είχαν χαρεί πολύ, ειδικά οι άνθρωποι που έχουν χάσει δικούς τους, όταν ακούστηκε η είδηση ότι θα γίνει αναβάθμιση της υπόθεσης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροπλήκτων Ανατολικής Αττικής, Κωνσταντίνος Θεοτόκης.

«Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση τώρα που ακούσαμε ότι δεν θα γίνει τελικά. Επίσης υπάρχει μεγάλη απογοήτευση γιατί βλέπουνε ότι έπρεπε να γίνει έφοδος της Αστυνομίας στην Πυροσβεστική και αλλού για να βρούνε νέα στοιχεία οπότε κυριαρχεί μια ιδέα στο κόσμο απογοήτευσης και ότι κάτι δεν γίνεται σωστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοτόκης.

«Μάλιστα κάποιος φίλος που έχει χάσει τέσσερις δικούς του ανθρώπους έχει αναρτήσει στο Facebook κάποιες υποθέσεις παλιές όπως της Ρικομεξ με 39 νεκρούς ή το ναυάγιο Σαμινά με 81 νεκρούς, τα Τέμπη με 21 νεκρούς όλα αυτά καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι για κακούργημα και φάγαν από 15 χρόνια. Στο Μάτι με 102 νεκρούς δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος! Γίναν όλα ωραία και καλά;», ανέφερε ο ίδιος.

«Σε λίγες μέρες έχουμε το μνημόσυνο που κλείνουμε 2 χρόνια και ακόμα έχουμε μέλη των συλλόγων μας που είναι ακόμα σε στρατόπεδα, με πρώτη και μοναδική κατοικία. Μεγάλοι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν άλλο περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροπλήκτων Ανατολικής Αττικής.

«Από τις 8.500 χιλιάδες στρέμματα που έχουνε καεί, πήραν μια ανάσα κατά κάποιο τρόπο οι κάτοικοι στο Μάτι να μπουν σε μια σειρά να τακτοποιηθούνε, τα υπόλοιπα 7.000 στρέμματα που προς το παρόν χαρακτηρίζονται σαν δασικά, γιατί δεν έχει τελεσιδικήσει κάτι, είναι στην αναμονή. Ούτε αποζημιώσεις έχουμε πάρει, ούτε πότε θα δώσουν άδειες για να φτιαχτούν τα σπίτια. Έχουμε μέλη των συλλόγων μας που είναι εντός σχεδίου, μες το Βουτζά και ακόμα τα σπίτια δεν έχουν φτιαχτεί. Ακόμα δεν έχουν πάει στα εντός σχεδίου, φανταστείτε τι γίνεται στα εκτός σχεδίου», σημείωσε επιπρόσθετα.

Για τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Θεοτόκης ανέφερε ότι «οι συντάξεις χηρείας δεν έχουν βγει ακόμα! Δεν έχουν βγει οι συντάξεις χηρείας από αυτούς που χάσανε με τη φωτιά».

Για την επιδότηση ενοικίου, επισήμανε: «Έχει έρθει μια εγκύκλιος που λέει κάθε τρεις μήνες, εμείς έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να γίνεται κάθε μήνα γιατί τελικά το τρίμηνο γίνεται εξάμηνο! Και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν χρήματα να δώσουν κάθε μήνα από τη τσέπη τους και να τα πάρουν τα λεφτά μαζεμένα μετά από 5-6 μήνες. Ούτε αυτό έχουμε πάρει απάντηση. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προστατεύει το ακατάσχετο, ζητήσαμε να γίνει επέκταση μέχρι τέλος του ’21. Είναι δηλαδή βασικά θέματα προστασίας του κόσμου».

«Έχουμε στείλει ήδη επιστολές και μάλιστα μια ανοιχτή επιστολή προς όλα τα υπεύθυνα υπουργεία και τους βουλευτές Ανατολικής Αττικής, δεν πήραμε απάντηση. Η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν από τους βουλευτές του ΚΚΕ οι οποίοι κάνανε και επερώτηση στη Βουλή και τους ευχαριστούμε πολύ. Από πουθενά αλλού δεν πήραμε απάντηση! Επίσης ένα άλλο είναι ότι ετοιμαζόμαστε αυτή τη στιγμή να στείλουμε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό. Δεν έχουμε κάτι άλλο, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», υπογράμμισε ο ίδιος.