Από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου εισήλθαν στη χώρα μας 23.559 ξένοι τουρίστες προερχόμενοι από τη Βρετανία. Σε αυτούς διενεργήθηκαν 6.692 διαγνωστικά μοριακά τεστ για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού SARS – COV 2. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για τα 5.105 από αυτά τα τεστ είναι όλα αρνητικά! Και τα επαναληπτικά τεστ είναι αρνητικά!

Με αυτό το γλαφυρό όσο και έμπλεο νοήματος παράδειγμα απάντησε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην ερώτηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, εάν μία αισθητή αύξηση των διενεργούμενων τεστ οδηγεί σε μία αισθητή αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ή τα δύο μεγέθη δεν συνδέονται τόσο απόλυτα όσο ισχυρίζονται ορισμένοι συχνά – πυκνά στη χώρα μας.

Πράγματι, η αποδόμηση και το γκρέμισμα των λογής – λογής fake news σχετικά με τα πραγματικά στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας της νόσου COVID – 19 στην Ελλάδα, αλλά και η διατήρηση της «δημιουργικής εγρήγορσης» εκ μέρους των κατοίκων της χώρας μας, είναι ο στόχος την επανεκκίνησης της εβδομαδιαίας επίσημης ενημέρωσης για τον νέο κοροναϊό, ενημέρωση την οποία θα πραγματοποιεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, περιοριζόμενος, φυσικά, στα επιχειρησιακά σχετικά θέματα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε για άλλη μία φορά υψηλή αίσθηση της ατομικής ευθύνης και σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον νέο κοροναϊό, δηλαδή τήρηση της φυσικής αποστασιοποίησης, χρήση μάσκας και επιμελές όσο και συχνό πλύσιμο των χεριών, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι η προσωπική του γνώμη είναι πως τα πανηγύρια πρέπει να απαγορευτούν και για τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα σταθμίσουν στο τέλος του τρέχοντος Ιουλίου την διαμορφούμενη κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση της επιδημίας της νόσου COVID – 19 στη χώρα μας, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν υπάρχει στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η προοπτική ενός δεύτερου γενικού lockdown. Ακόμη και τα τοπικά lockdown, τα οποία βρίσκονται πάντα στην «εργαλειοθήκη» των αρμοδίων αρχών, δεν είναι πολύ εύκολο να φτάσει η χώρα μας σε αυτά, καθώς υπάρχει μέχρι εκεί «δρόμος» με σειρά άλλων ηπιότερων μέτρων προστασίας, συμπλήρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά, τέλος, τα λογής – λογής fake news, τα οποία διακινούνται σε καθημερινή πλέον βάση, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτά «δεν είναι μόνον ψευδείς ειδήσεις, είναι

και επικίνδυνα, καθώς προκαλούν ένα ‘κίνημα’ αντίδρασης σε σχέση με τα πραγματικά στοιχεία για την πανδημία, διεθνώς και στη χώρα μας».