Νέα αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 65, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, δεν καταγράφηκε κάποιος θάνατος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 1.250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επτά άτομα σε ΜΕΘ

Παράλληλα, επτά συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών.

Από αυτούς, μία (14.3%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κανένας νέος θάνατος

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από αυτούς, 66 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για την αύξηση των κρουσμάτων

Υπενθυμίζεται πως η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού τις τελευταίες ημέρες ήταν η αφορή για την σημερίνη τηλεδιάσκεψη υπο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε, με έμφαση, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Επιπλέον, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο πρωθυπουργός στους επιστήμονες.

Γεωγραφική κατανομή

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

-17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

-17 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από τον Πειραιά

-11 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής

-7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης

-3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας

-3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας

-2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας

-2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης

-1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας