«Δεν θέλουμε να είμαστε μαζί με τους αθλητές μόνο την ώρα των φωτογραφιών ύστερα από επιτυχίες, αλλά να είμαστε δίπλα τους σε όλη την πορεία τους» τόνισε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής μιλώντας στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ενα 90,4 Fm για όλες τις αλλαγές, που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο στο Ολυμπιακό Στάδιο όσο και στις υπόλοιπες -εποπτευόμενες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- Αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής.

Ο κ. Χαλιορής, που είναι και επικεφαλής της τετραμελούς επιτροπής εργασίας, η οποία φροντίζει για την προαγωγή και ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης, εκμετάλλευσης και ασφαλούς λειτουργίας των Αθλητικών Κέντρων αναφέρθηκε στη νέα λογική που επικρατεί, πλέον, ώστε οι αθλητικοί χώροι να πλησιάσουν εκ νέου τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Τόσο η Διοίκηση του ΟΑΚΑ όσο και των άλλων Αθλητικών Κέντρων της ΓΓΑ στην Αττική, έχουμε πλέον μία άλλη κουλτούρα, μία άλλη λογική. Προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές και οι ανάγκες τους.

Επίσης ασχολούμαστε ιδιαίτερα με την την καθημερινότητα. Αυτή την απλή καθημερινότητα, που περιλαμβάνει από τη συγκομιδή και την απομάκρυνση των σκουπιδιών έως το κλάδεμα των δέντρων. Θέλουμε οι εγκαταστάσεις να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα ευρωπαϊκά πρότυπα» είπε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ και πρόσθεσε: «Σιγά – σιγά οι αθλητές επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ. Εμπιστεύονται ξανά το ΟΑΚΑ.

Ενας από αυτούς είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος έκανε προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο τένις, σε ένα δηλαδή από τα 15 που έχουεμ στις εγκαταστάσεις μας. Μάλιστα, μου έκανε κάποιες παρατηρήσεις και αυτό είναι πολύ εποικοδομητικό, γιατί πολλές φορές οι Διοικήσεις αποφάσιζαν μακριά από τους αθλητές. Αυτοί, όμως, που ξέρουν έναν αθλητικό χώρο είναι οι ίδιοι οι αθλητές.

Αυτοί, δηλαδή, που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι αυτό που σας είπα νωρίτερα. Πως έχουμε υιοθετήσει τη λογική της συνεργασίας με τους αθλητές και αυτοι να μας πουν ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες και εμείς να προσπαθούμε καθημερινώς να φτάνουμε πιο κοντά σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την κινητήρια δύναμη των αθλητών μας ώστε να μας φέρνουν μεγάλες επιτυχίες. Εν κατακλείδι δεν θέλουμε να βλέπουμε τους αθλητές μόνο την ημέρα που βραβεύονται, που κατακτούν ένα μετάλλιο. Δεν θέλουμε να φωτογραφιζόμαστε με τους αθλητές μόνο τη στιγμή της νίκης και της επιτυχίας, αλλά να είμαστε μαζί σε όλη την πορεία».

Ο κ. Χαλιορής στάθηκε, επίσης, και στη συμβολή του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης είναι αρωγός σε όλο αυτό πουγίνετια στα Αθλητικά Κέντρα της ΓΓΑ. Είναι αυτός που καθημερινά επικοινωνεί με όλες τις Διοικήσεις.

Κάθε πρωί θα τηλεφωνήσει για να μάθει εάν όλα πάνε καλά. Μάλιστα, εδώ στο ΟΑΚΑ έρχεται σχεδόν κάθε μέρα ο υφυπουργός. Βλέπει τα οποία προβλήματα υπάρχουν και με τη βοήθειά του επιλύονται».