Με μία πολύ ζεστή και βαθιά ανθρώπινη όσο και ειλικρινή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ευχαριστεί δημοσίως και ονομαστικά τους «αφανείς ήρωες», όπως τους χαρακτηρίζει ο ίδιος, στη μάχη της επιστημονικής κοινότητας της χώρας μας κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη έχει ως εξής:

«Ήθελα από καιρό να πω ότι σε αυτήν την επιδημική κρίση υπάρχουν οι αθέατοι ήρωες, οι άνθρωποι που δεν υπολογίζουν απογεύματα, αργίες, Σάββατα, Κυριακές, Αύγουστο, καλοκαίρι. Άνθρωποι που δουλεύουν ακατάπαυστα 12-ωρα φορώντας ποδιές, μάσκες, γυαλιά, προσωπίδες, χειρίζονται 1000άδες δείγματα μετρώντας μικρόλιτρα με ακρίβεια ακούραστα, μέσα σε θαλάμους βιοασφάλειας που βουίζουν διαρκώς. Άνθρωποι που ακόμα και από το σπίτι σε αναρρωτικές κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να μην κολλήσει το σύστημα σε προμήθειες ή γραφειοκρατία.

Για να τρέξουν οι εξετάσεις και να πάρουν τα αποτελέσματα εγκαίρως οι άνθρωποι που περιμένουν με αγωνία.

Με κόπο, πόνο και αίσθηση του καθήκοντος!

Κι έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο μικρός σχετικά εργαστηριακός χώρος του Εργαστήριου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής μετατράπηκε και ξεπέρασε τα 11.000 δείγματα.

Σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχίσουμε ακάθεκτα μέσα στον Αύγουστο να "πολεμάμε την Covid-19" από το δικό μας μετερίζι.

Χρύσα, Ελένη, Άντα, Αλέξη, Βάνα, Στεφανία, Μίνα, Φιλιάνα, Νικήτα, ένα μεγάλο ευχαριστώ!».