«Δεν με βρίσκει σύμφωνο η απόφαση αυτή, ήταν ένα πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικά της Μακεδονίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ’χαμε να λέγαμε» με τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, αναφορικά για το αν τον βρίσκει σύμφωνο η απόφαση για ακύρωση της ΔΕΘ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζορπίδης σημείωσε ότι «οι επαγγελματίες νιώθουνε πολύ άσχημα από σήμερα».

«Εμείς ετοιμαστήκαμε για την έκθεση, ετοιμαστήκαμε να πάρουμε ένα περίπτερο, ετοιμαστήκαν οι Γερμανοί να έρθουν να κάνουμε ένα οικονομικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς, όμως αυτά ακυρώθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις των επιστημόνων αλλά από εκεί και πέρα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και γενικά για τη Μακεδονία το να μην δουλέψει η έκθεση για πρώτη φορά φέτος είναι σοβαρό πλήγμα για την οικονομία αυτής της πόλης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο κ. Ζορπίδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει η κάποιο ανταποδοτικό έναντι της ακύρωσης της ΔΕΘ στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση ήταν πολύ σκληρή».

Για το Μετρό, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Πρέπει ο πρωθυπουργός να δεχτεί τους φορείς, να ακούσει τα προβλήματα. Δεν μπορεί εμείς γιατί κάποιος ήθελε να κάνει μια ένσταση να μετράμε 16 χρόνια το Μετρό της Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα να γίνεται κάθε μέρα και ένα καινούργιος σταθμός».

«Είχαμε πει ότι θέλουμε το μεγάλο έργο του μετρό να γίνει σε 4-5 χρόνια έχουν περάσει 18 χρόνια, ενδεχομένως να τελειώσει το 2025. Καταλαβαίνετε πόσοι επαγγελματίες πλήττονται από αυτό το έργο, άλλοι πέθαναν ήδη, άλλοι θα πεθάνουν, εμείς οι μεγαλύτεροι δεν θα το δούμε το έργο να εκτελείται», σημείωσε επιπρόσθετα.